Bangsar Baru, Bangsar Utama, Bangsar South, Lucky Garden, Bukit Bandaraya, Pantai - Online Community Forum, News Articles, Activity Places, Business Directory, Classifieds & etc


Bangsar Baru Community Forum Homepage
  New Posts New Posts RSS Feed - Brader2 motor cepat masok
  FAQ FAQ  Forum Search   Events

Brader2 motor cepat masok

 Post Reply Post Reply Page  123>
Author
avatar1avatar View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 08 April 2011
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avatar1avatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Brader2 motor cepat masok
    Posted: 16 January 2021 at 4:39pm
Originally posted by BarneyLim007 BarneyLim007 wrote:

Ko patut try doh shell advance long ride yg baru tu.. confirm okay dan tak kan rugi lah pakai memang jaga enjin.. kalau enjin bebas dari masalah kerosakan boleh pakai.. dia punya effektif boleh sampai 6000km tnpa kompromi performance dan protect engine.. 

Kannnn selalu kalau minyak 10w-40 x sampai 5000km pun minyak dah pekat & kotor kena tukar dah. Kalau ni 6000km jarak yg sgt2 jauh utk pergi ride hantar makanan. .. sehari boleh laa sapu 20-30 customer hantar....
Back to Top
Sponsored Links


Back to Top
avatar1avatar View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 08 April 2011
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avatar1avatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 January 2021 at 4:36pm
Originally posted by attain attain wrote:

Manalah tau kalau minyak klon, boleh pakai tapi makan masa untuk jahanam kan enjin hahahaha..
Tapi member aku pernah je pakai minyak klon tapi dia sendiri tak tau itu minyak klon padahal brand tu popular kotttt kat malaysia ni...
Bahaya betul.. baik pakai brand yg dari pam minyak je sebab tu aku pilih shell

Boleh tengok2 dia punya benefits sebab dpt pun dari member2 yg pakai jugak dorg rider food panda mesti hebat punya kalau bab2 jaga motor ni hahahhaa tak sangka ada minyak jenis yg kasi cool down enjin walaupun jalan jauh
Back to Top
Mimoollie View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 12 January 2021
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mimoollie Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 January 2021 at 4:32pm
Waahh banyak betul yg rekemen shell long ride
Member2 pn ada yg rekemen sebab nak buat food panda kan
Byk tempat kena cover berkilo2 meter kena redah dgn maintenance 
Motor lagi nak kena jaga.. haiiii nak services lerrr motor dgn shell long ride tgk berdesup macam mana.. hehehhe
Back to Top
BarneyLim007 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 18 April 2011
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BarneyLim007 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 January 2021 at 4:18pm
Originally posted by jellybean_meizi jellybean_meizi wrote:

tu sebab kita kena pakai minyak full synthetic untuk serap haba sebab malaysia ni dahla panehhh

Betul nak2 pulak kalau kat jalan raya jammed bahang & haba dari kenderaan lagi buat lagi enjin kita panas tapi coolant kena jaga jugak tu penting baru balance enjin motor tu..
Back to Top
BarneyLim007 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 18 April 2011
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BarneyLim007 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 January 2021 at 4:11pm
Originally posted by attain attain wrote:

Shell advance yg biasa je... Long ride? Produk baruu patut Tak pernah dengar pon weh...  Hehehe ye ke? Enjin aku memang panas jalan lebih kurang 30 km pun dah boleh masak telur panas dia padahal air coolant jaga... tapi shell tetap dihati ku hoho

Ko patut try doh shell advance long ride yg baru tu.. confirm okay dan tak kan rugi lah pakai memang jaga enjin.. kalau enjin bebas dari masalah kerosakan boleh pakai.. dia punya effektif boleh sampai 6000km tnpa kompromi performance dan protect engine.. 
Back to Top
attain View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 22 March 2012
Status: Offline
Points: 14
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote attain Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 January 2021 at 4:04pm
Originally posted by jellybean_meizi jellybean_meizi wrote:

memang rosak la nama pun minyak klon, entah apa content pun taktau

Manalah tau kalau minyak klon, boleh pakai tapi makan masa untuk jahanam kan enjin hahahaha..
Tapi member aku pernah je pakai minyak klon tapi dia sendiri tak tau itu minyak klon padahal brand tu popular kotttt kat malaysia ni...
Bahaya betul.. baik pakai brand yg dari pam minyak je sebab tu aku pilih shell
Back to Top
attain View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 22 March 2012
Status: Offline
Points: 14
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote attain Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 January 2021 at 3:56pm
Originally posted by BarneyLim007 BarneyLim007 wrote:

Shell advance long ride ker?? Kalau ye mmg tu je pon shell ade hahahaha
Produk baru tapi ak rasa lama gila pakai sebab dia buat enjin ak x berapa panas dan tahan lama utk jln jauh..


Shell advance yg biasa je... Long ride? Produk baruu patut Tak pernah dengar pon weh...  Hehehe ye ke? Enjin aku memang panas jalan lebih kurang 30 km pun dah boleh masak telur panas dia padahal air coolant jaga... tapi shell tetap dihati ku hoho
Back to Top
aprilstucked View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 09 November 2012
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote aprilstucked Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 January 2021 at 3:06pm
Betul sebab itu kena pakai shell long ride mampu serap haba, ketahanan enjin pun power.. lagipun dia dibuat dari gas asli x de bahan campuran lain.. 

Edited by aprilstucked - 16 January 2021 at 3:06pm
Back to Top
aprilstucked View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 09 November 2012
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote aprilstucked Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 January 2021 at 3:02pm
Ye ke?? Sebab kalau brand yg ko pakai tu lagi byk tiruan berbanding shell..
Aku memang betul2 cari minyak hitam motor yg ok sebab buat rider makanan sehari maybe 20-25 perjalanan nak2 pulak pkp byk order.
Back to Top
jellybean_meizi View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 12 October 2011
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jellybean_meizi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 January 2021 at 11:04am
Originally posted by Mimoollie Mimoollie wrote:

Betul wehh. Aq pon buat rider food panda jgak esok kilang aq tutup so esok jgak aq nak services motor. Aq dari bangsar ke kl, subang aq cover.
Byk km tu sehari hohi

takpe banyak km banyak la rezekinya hehe
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

© 2021 Bangsar.net.my All Rights Reserved | Maintained by XGENTECH.COM